Geschiedenis

Geschiedenis

Handboogsportvereniging HBS De Rozenjagers Stein is op 3 Maart 1973 opgericht.
De eerste trainingen werden gehouden in de achtertuin van Dhr.Jan Smeets te Meers.

Ongeveer een jaar na oprichting kreeg de vereniging een eigen stuk grond, hierop werd het eerste echte clubgebouw gebouwd. In datzelfde jaar werden De Rozenjagers Nederlands kampioen in de B-Klasse. Dit gaf hun het recht de Nederlandse kampioenschappen te organiseren in Stein.

In 1983 zijn De Rozenjagers eveneens NK kampioen geworden waardoor ze de kampioenschappen in 1984 mochten organiseren in Stein.Vanaf 1998 is het clubgebouw in de loop de jaren verandert. De accommodatie werd gemoderniseerd. Er kwam een nieuwe keuken, een nieuwe bar, een hal, een garage, toiletten en zelfs een invalidentoilet met douche. De vloeroppervlakte is ruim twee keer zo groot geworden.

Op 3 Maart 1998 bestaat HBS de Rozenjagers 25 jaar.

In september 2005 is men begonnen aan een grote verbouwing. Alle banen zijn overdekt, zodat er nu ook echt binnen kan worden geschoten. Bij slecht weer kan er dus warm en droog geschoten worden. Het aantal banen is uitgebreid naar 12. Tevens kunnen de banen in 3 secties verplaatst worden van 5 tot en met 25 meter. De schietbaan is uitgerust met een computer gestuurde tijdklok.

Aansluitend aan de verbouwing is een multifunctionele ruimte gebouwd waaruit wedstrijden gecoördineerd kunnen worden en bijvoorbeeld vergaderingen gehouden kunnen worden.

Op 7 November 2009 Heeft Dhr. Barske (burgemeester gemeente Stein) het vernieuwde gebouw officieel geopend. En is er een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Dhr. L. Van der Ven als dank voor zijn grote inzet binnen onze club.