Over ons

Over ons

Welkom op de website van handboogschutterij De Rozenjagers uit Stein. Via deze weg willen we u graag laten kennismaken met onze vereniging en de sport die wij beoefenen. We zijn een actieve vereniging welke zijn oorsprong vind in 1973, voor meer informatie over de historie van de vereniging verwijzen wij u graag door naar onze historiepagina.

Handboogschieten is in tegenstelling tot voetbal niet bekend bij het grote publiek, toch wordt de sport beoefend door een vrij grote groep fanatiekelingen die lid zijn bij een van de vele handboogschutterijen die Nederland rijk is.

Er wordt geschoten met moderne bogen zoals de recurveboog en de compoundboog. Een enkeling waagt zich aan barebowschieten met een traditionele boog. Wij als vereniging zijn van mening dat iedere schutter of beginnende schutter vrij is in het kiezen van het soort boog dat hem of haar aanspreekt, binnen onze vereniging zijn dan ook vrijwel alle soorten bogen terug te vinden. De bijbehorende schiettechnieken die men zich aanleert zijn voor iedereen anders, slechts de basis voor het handboogschieten is gelijk: het “perfecte” schot proberen te benaderen.

Omdat iedere schutter dit doel op zijn eigen manier probeert te bereiken heeft iedere handboogschutter zijn eigen stijl ontwikkeld. Die stijl waarvan de schutter denkt het doel zo kort mogelijk te kunnen benaderen.

Handboogschieten wordt door een brede groep mensen uitgevoerd, van jong tot oud, man, vrouw en zelfs voor invaliden is het mogelijk om te schieten met pijl en boog. Alle voorzienningen binnen onze verenigingen zijn hierop aangepast zodat iedere schutter toegang heeft tot deze prachtige sport.

Door de leden van handboogschutterij De Rozenjagers wordt actief meegedaan aan regionale wedstrijden, rayonkampioenschappen, Limburgse kampioenschappen, Nederlandse kampioenschappen en veldwedstrijden. Zelfs internationale wedstrijden en 3D schieten komen regelmatig aan bod binnen de club.

Graag nodigen wij u dan ook uit om onze vereniging te bezoeken tijden onze trainingsavonden zodat we u meer uitleg kunnen geven over onze sport. Ook als u lid wilt worden bij De Rozenjagers bent u van harte welkom.